keepersschool

De rol van een goede keeper wordt nogal eens onderschat. De mindere veldspeler mag dan gaan keepen, want de beste spelers moeten in het veld staan. We moeten toch doelpunten maken om te winnen. Het blijkt nu echter dat veruit de meeste hockeywedstrijden worden bepaald door het wel of niet scoren van strafcorners.
In elke strafcorner is de keeper de speler bij uitstek die een doelpunt kan voorkomen en dit geeft maar eens aan hoe belangrijk een goede keeper is.

Ook is een goede keeper een belangrijke dirigent van de verdediging.

Dit alles en nog veel meer komt aan bod tijdens de keeperstraining van HCD.

Als een team vanaf de 8 tallen nog geen vaste keeper heeft dan rouleren we per 2 weken van een speler.
Hieruit komt meestal een vaste keeper. Een waardevol bezit voor een team dus.

De keeperstrainingen onder leiding van Bastiaan Slot vinden plaats op de woensdag van 19.00 tot 22.00 uur.