HCD GAAT VOOR WATERVELDEN IN 2020 !!!
28-5-2019  |

HCD GAAT VOOR WATERVELDEN IN 2020 !!!

Beste leden van Hockeyclub Druten (HCD),

Graag willen we jullie meenemen in de nieuwe plannen van HCD.

Zoals jullie weten zijn de huidige zandvelden aan vervanging toe. We kunnen misschien nog twee jaar door met de huidige velden, maar dan zijn ze echt versleten.

Vervanging neemt een flinke voorbereidingstijd. Dit betekent dat we nu al beslissingen moeten gaan nemen om straks op tijd te zijn.

Dinsdag 21 mei jl. is de ALV (Algemene Ledenvergadering) in principe akkoord gegaan met de aanleg van twee watervelden en wel al in de zomer van 2020 om HCD een goede toekomst te garanderen.

Watervelden zijn de toekomst; en HCD is er klaar voor!

Watervelden hebben, vergeleken met zandvelden, veel voordelen.

Bij watervelden horen nieuwe technieken. Dit betekent dat alle leden op een waterveld kunnen gaan trainen en laten spelen. Zo sluiten we beter aan bij het hockey van de toekomst.
Watervelden zijn minder blessuregevoelig door de vering; geen last meer van brandwonden.
Schoeisel en sticks slijten veel minder snel op watervelden.

Aanleg zal plaatsvinden tijdens de zomer van 2020, zodat met ingang van het seizoen 2020/2021 alle teams op watervelden kunnen gaan trainen en spelen.
Hoe gaan we dit realiseren?

Er is € 950.000 nodig. De investering ineens kan alleen worden gedaan, als deze onder aantrekkelijke voorwaarden zal kunnen worden gefinancierd
Het bestuur gaat met steun van de gemeente Druten de komende maanden een lening arrangeren, omdat de club onvoldoende eigen middelen heeft om de investering in watervelden zelf te kunnen betalen (het aangaan van een lening voor een zo grote investering ineens is overigens heel gebruikelijk)

De leden zijn in de Algemene Ledenvergadering van 21 mei akkoord gegaan met een jaarlijkse bijdrage van € 45,- van elk spelend lid. Met ingang van het aankomende seizoen 2019/2020 zal de contributie met dit bedrag worden verhoogd. De hogere contributie is verantwoord, want ligt ook dan nog steeds lager dan bij omringende clubs / concurrerende sportverenigingen.

Voor meer informatie lees de bijlage en kijk ook eens naar https://prezi.com/view/JNuqpITReAtF5BFRwqAv als je wilt weten wat de club allemaal wil bereiken om jouw speelplezier te verhogen.

Sportieve groet,

Namens het bestuur,