Van de voorzitter
7-9-2019  |
Beste hockeyvrienden,

De seizoenstart is daar. Na wat oefenwedstrijden begint de competitie. Veel succes allemaal! We gaan er een mooi, sportief en vooral gezellig hockeyjaar van maken.

HCD staat voor een belangrijk jaar in zijn bestaan. De komende weken zal duidelijk worden of de gemeente en de club het eens kunnen worden over de vervanging van de huidige zandvelden door watervelden.
De voortekenen zijn positief. Van beide kanten is duidelijk de intentie eruit te komen. Tijdens de komende ALV (Algemene Leden Vergadering) op woensdag 2 oktober a.s. kunnen we jullie al meer vertellen. Aanvang 20:00 in het clubhuis. Komt allen!

De club groeit nog steeds. Inmiddels hebben we al bijna 450 leden. Op naar de 500!
Het nieuwe clubhuis helpt hierbij natuurlijk enorm. Het clubhuis straalt een nieuw elan uit. We krijgen veel complimenten over de mooie bar, de gezellige serre en de moderne, schone toiletten en kleedkamers. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we dat zo houden.

Dit geldt tevens voor het materiaal. Ook hier is het afgelopen jaar weer veel in geïnvesteerd. Van keeperskleding tot nieuwe netten en doelen. Wees er zuinig op ajb. Bastiaan en Niek kunnen het niet alleen. En bovendien kosten reparaties geld.

Alle euro’s die we niet aan onderhoud hoeven uit te geven, kunnen we besteden aan de verhoging van de spelvreugde. Hockey is een technisch spelletje. Dit vraagt veel van spelers, trainers, coaches en scheidsrechters. Daarom investeren we in interne opleiding. Zodat het niveau van alle betrokken trainers, coaches en scheidsrechters stapsgewijs omhoog zal gaan. Wat het spelplezier van de spelers ten goede komt. En daarmee de sfeer. Zodat er zich nog meer leden aanmelden voor de club. Waarmee we meer middelen krijgen om weer meer te investeren. Enzovoorts.

Met de inzet van veel vrijwilligers weten we de totale kosten beperkt te houden. Zodat we kunnen blijven investeren in het speelplezier.
Dat gaat niet vanzelf. Dit jaar is het Svenja en haar technische commissie met de nodige moeite weer gelukt trainers en coaches bereid te vinden.
Ook de barcommissie is eindelijk op sterkte, maar Britt  zal soms alle zeilen bij moeten blijven zetten omdat Sonja en Chris het niet alleen afkunnen.

Maar we blijven behoefte houden aan meer vrijwilligers. De club blijft afhankelijk van de inzet van ons allen. Er is altijd hulp gewenst bij de technische commissie en bij arbitrage.
En we zoeken nog steeds leden voor de sponsorcommissie en een hoofd technische zaken binnen het bestuur.
Meld je aan bij het bestuur als je een bijdrage kunt leveren, in welke vorm dan ook!

Last but not least:

Iedere thuiswedstrijd heeft goede scheidsrechters nodig. We kampen echter met een tekort. Het oplossen van dit tekort heeft wederom dit seizoen hoge prioriteit. Maar zover zijn we helaas nog niet. Het bestuur doet dan ook een beroep op ieders inzetbaarheid. En voor degenen die nog niet fluiten: haal je scheidsrechterskaart!
Dan zijn we met velen en wordt het voor de commissie Wedstrijdzaken Anno, Silvonton, Edwin en Niek niet langer een noodzaak om telkens weer op dezelfde personen terug te vallen. Vele handen maken licht werk.
Met z’n allen maken we er dan een nog mooier hockeyseizoen van!

Nogmaals dank voor je inzet,

Namens het bestuur

René M. Pit