Einde winterstop - hervatting trainingen - Corona update 23 februari

19-2 Beste (ouders van) HCD-ers, trainers en coaches,

Een eerder verstuurd bericht op 14 februari j.l. bleek in de Lisa app niet voor iedereen (met een Android toestel) leesbaar, daarom een nieuwe update.

Sinds het einde van deze middag zijn de velden weer bespeelbaar!

De winterstop is officieel voorbij:
  • Alle reguliere trainingen (jeugd/jongste jeugd/senioren en trimmers) zijn vanaf maandag 22 februari hervat volgens een aangepast trainingsschema
  • Keeperstrainingen worden tot nader bericht nog NIET hervat voor de jongste jeugd. Voor de vaste keepers van jeugd en senioren is een rouleer trainingschema gemaakt.
Corona update:
Tijdens de persconferentie van 23 februari liet het kabinet weten dat de huidige lockdown in ieder geval verlengd wordt tot en met 15 maart 2021. Wel is er met ingang van 3 maart een versoepeling voor jongeren en jong volwassenen tot en met 26 jaar. Zij mogen vanaf deze datum in teamverband trainen.
Voor de buitensport gelden de volgende regels:
  • (Jongste) jeugdteams en senioren tot en met 26 jaar mogen zonder beperkingen trainen en intern binnen de vereniging onderlinge wedstrijden spelen. Zij mogen geen competitie spelen
  • Senioren 27+ (ook trimmers) mogen alleen in groepjes van maximaal 2 en met anderhalve meter afstand trainen. Zij mogen geen onderlinge wedstrijden of competitie spelen
Met de huidig geldende maatregelen hebben we er nog een extra uitdaging bij; De avondklok dwingt ons om uiterlijk 20:30u de trainingen te beëindigen, zodat iedereen op tijd thuis kan zijn. We willen wel elk team de gelegenheid bieden om te kunnen trainen, daarom zijn we genoodzaakt om (hopelijk kortdurend) een aangepast trainingsschema te maken.

In de Lisa app en op de website vinden jullie het voorlopige trainingsschema vanaf 22 februari (tot zolang de avondklok geldt). Houd hierbij de veldindeling en tijd aan zoals in het schema is vermeld.

Alleen door ons te houden aan de reeds bekende én nieuwe afspraken kunnen wij een zo veilig mogelijke omgeving creëren voor iedereen! Wij vragen iedereen dan ook om je hieraan te houden en elkaar erop aan te spreken als dit nodig is. Zie bijlage voor de regels op een rij.

Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving van de KNHB met betrekking tot het coronavirus en de hockeysport. Op 15 januari heeft de KNHB in dit nieuwsbericht een update gegeven over de stand van zaken met betrekking tot de (mogelijke) hervatting van de competities.

Sportieve groet,
TC en bestuur Hockeyclub Druten