veiligesportomgeving_introductie

HCD wil n√°tuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.

Om dit te waarborgen werkt HCD conform de regels zoals opgesteld door de KNHB en NOC *NSF.

Met de aanstelling van een Vertrouwenscontact persoon (VCP), invoering van aanname beleid vrijwilligers, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), Verklaring Onderwerping Tuchtrecht (VOT), gedragsregels begeleiders en gedragsregels ter preventie Seksuele Intimidatie streven we naar een veilige sportomgeving voor alle leden, ouders, vrijwilligers en bezoekers van HCD.

Zoals bij vele sportverenigingen zijn er vrijwilligers die meerderen taken uitvoeren. Ook zo de VCP binnen HCD. Dit kan onbedoeld barrières voor een melding opwerpen. Dankzij samenwerking met MHC Wijchen is er alternatief adres beschikbaar waar men gebruik van kan maken.

Een melding bij het NOC*NSF behoort ook tot de mogelijkheden.

In de verschillinde sub folders vindt u gedetailleerde informatie.

Namens het bestuur,
Edwin Meijer.