Historie

Het initiatief tot de oprichting van HCD, in 2005, kwam mede van door oud-leden van Sticks ’71, de voormalige hockeyclub in Druten. Deze was in de jaren negentig ter ziele gegaan, omdat het aan de middelen ontbrak om haar grasvelden te voorzien van kunstgras. De behoefte aan een hockeyclub bleef echter onverminderd. 

Met steun van de gemeente Druten en Rabobank, en dankzij doorzettingsvermogen van veel vrijwilligers, ging Hockeyclub Druten in 2005 van start. Er werd geïnvesteerd in verlichting en kunstgrasvelden, echter moest de club genoegen nemen met een tijdelijk clubhuis, in de vorm van enkele geschakelde portocabins, en verouderde kleedkamers. 

Seizoen 2008/2009 was het eerste speelseizoen een feit. Met de komst van een nieuw clubhuis, met gezellige zitruimte, barfaciliteiten en gerenoveerde kleedruimtes, behoren de provisorische oplossingen tot het verleden. Om de opening van het nieuwe complex kracht bij te zetten werd een geheel nieuwe kledinglijn gelanceerd. 

In de zomer van 2020 zijn de oude kunstgrasvelden vervangen door watervelden. Op die manier gaat HCD professioneel de toekomst tegemoet.